Loading Events

« All Events

Tyst Retreat – Lyssna till din inre röst

October 6 @ 5:00 pm - October 8 @ 5:00 pm

kr3900 – kr4400

Varmt välkommen till en hösthelg på landet där vi tar en paus och stillar oss i tystnad. Vi tillåter oss att vända uppmärksamheten inåt och lyssnar in det som pågår inom oss. Tar kontakt med vår inre kompass, vårt varande bortanför inprogrammerade föreställningar, krav och måsten. Bjuder in lugnet och stillheten.

När vi släpper taget kan vi öppna oss och bara ta emot det som kommer. I tillit att det vi behöver, det får vi. Vi får landa och komma hem till oss själva igen. I den djupa kontakten med vårt inre kan vi hitta ett lugn, en trygghet och stabilitet, vilket är extra viktigt t.ex. när vi är stressade, söker svar, står inför att göra ett val eller när omvärlden är i förändring.

Hur är det för dig just nu?
Hur mår du i din fysiska kropp?
Hur är din andning?
Finns någon stress- eller oroskänsla som upptar dig?
Vilka tankemönster har du i ditt liv?
Hur ser din balans mellan vila och aktivitet ut?
Vilken känsla är mest framträdande just nu i ditt liv?
Vad är viktigt för dig?
Vad längtar du efter?
Vad behöver du?
Hur tar du hand om dig själv?
Vad behöver du för att kunna vila i tillit?
Den här retreaten ger dig utrymme att i lugn och ro titta närmare på dessa frågor och att hitta de svar som är aktuella för dig just nu.  Det finns många vägar som leder oss in till vårt eget genuina varande. Under den här retreaten kommer vi framförallt att använda stillhet och tystnad. Vi behöver stilla oss och stanna upp för att kunna höra den inre rösten, vår inre kompass och vägvisare. Men vi vill även sätta igång en rörelse, som tar vår upplevelse djupare ner i den fysiska kroppen, skapar nya tankebanor och öppnar oss för flödet av livsenergi. Det gör vi med hjälp av vårt andetag och att vi låter kroppen röra sig. Att det sker på ett prestationslöst sätt bidrar till att vi behåller kontakten inåt och kan stanna kvar i medveten närvaro.

Helgen innehåller schemalagda gemensamma pass i kurssalen. Du deltar efter egna önskemål. Övrig tid finns gott om utrymme att meditera, vila på rummet, i salen eller hitta din oas ute i naturen. Utöva yoga eller promenera i skog och mark. Skriva om dina upplevelser eller låna en bok i vårt bibliotek. Sitta framför ett tänt ljus och höra tystnaden. Helgen är till bara för dig och du känner in vad du behöver i stunden.

Vi värnar om att skapa en lugn, varm och trygg atmosfär i den lilla gruppen. Därför är vi max 9 personer.
Under retreaten har du möjlighet att få enskild vägledning om du önskar. Ditt coachande samtal bokas då på plats till en kostnad av 800kr.

Datum: 6-8 oktober 2023
Tid: fredag kl 17 till söndag kl 17
Pris: 3900 kr inkl helpension i dubbelrum och 4400kr i enkelrum. Du serveras kärleksfullt tillagade vegetariska måltider. Frukt och te finns framme. Rummen är vackert och personligt inredda. Disk ingår efter måltiderna och städning efter kursen.
Anmälan: till Christina Liedberg vaviva.nu@gmail.com samt inbetalning av kursavgiften. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person. Vid sjukdom med läkarintyg eller insjuknande i covid återbetalas kursavgiften förutom en administrationsavgift på 300 kr.

Details

Start:
October 6 @ 5:00 pm
End:
October 8 @ 5:00 pm
Cost:
kr3900 – kr4400
https://vaviva.nu/kurser-retreats/tystretreat/

Organizer

Vaviva Christina Liedberg
Phone:
0737136491
Email:
vaviva.nu@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Vaviva Retreatcenter
Årdala
Sparreholm, 64991 Sweden
+ Google Map
Phone:
0737136491
View Venue Website