Hitta pedagog

Samtliga andningspedagoger har genomgått minst en niomånaders utbildning i frigörande andning. För att bli diplomerad andningspedagog är utbildningen ett halvår till ett år längre med genomförd praktik.

« tillbaka

  Maria Åhman  
505.jpgGröndalsvägen 120
117 68 Stockholm

Tfn: 070-310 7182
Fax: 

Mobil: 070-310 7182
Epost: info@livsstilsforandring-mariaahman.se
Hemsida: livsstilsforandring-mariaahman.se/

Diplomerad: Ja

Presentation:
Jag har i hela mitt liv varit intresserad av människor, samhället, socialt arbete och personlig utveckling. Tidigt i mitt liv visste jag om att jag ville hjälpa människor till förändring och ett bättre liv. Jag har alltid varit en sökare och har själv gått många kurser och utbildningar i bland annat personlig utvecklig. I dag kan jag se att det var min längtan efter att leva mitt liv i enlighet med mitt hjärta och mina önskningar som har drivit mig framåt.

Jag har tidigare arbetat med ungdomar och barn på ungdomsgård och kollo, som frisör samt haft eget företag. För ca 10 år sedan skolade jag om mig och läste socialt arbete på Universitetet för att sedan utbilda mig till socionom. Jag har därefter arbetat som socialsekreterare med svårt utsatta människor. Min inriktning och mitt största intresse låg i att arbeta med missbruk och kriminalitet. Där väcktes min önskan om att hjälpa människor till självhjälp. Jag ville få den enskilda individen att förstå sin egen inneboende kraft att förändra sitt liv även om livet vid tillfället var svårt. Med olika metoder som KBT (kognitiv beteende terapi) och MI (motiverande samtal) som är en form av coachande förhållningssätt eller samtalsmetod för att hjälpa människor till förändring började jag inse att jag ville renodla mitt arbete och utbildade mig till Livscoach.

När jag senare såg vilka fina resultat man kan få med hjälp av kroppsliga processer som tex. frigörande andning utbildade jag mig även till andningspedagog.

Idag består mitt arbete i att hjälpa människor att hitta och utveckla sitt eget inre ledarskap genom att använda mig av de olika metoder som livscoaching, andningspedagogik, vägledning, beroende och missbruksrådgivning samt Bars behandlingar. Jag får äntligen arbeta med det jag brinner för: att hjälpa människor att upptäcka att de själva är skapare av sina egna liv, att hjälpa människor att hitta tillbaka till sin egen livslängtan samt att se sina egna möjligheter och förmågor att leva de liv de själva vill leva. Att helt enkelt bli ledare av sina egna liv.

Utbildningar:
Socialt arbete, Stockholms Universitet
Socionomutbildning, Stockholms Universitet
Sexualitet i Socialt arbete, Stockholms Universitet i samarbete med RFSL och RFSU
Hälsoinspiratör, AB Previa
Seminarium och workshop i beroendefrågor med Craig Nakken, Forsa folkhögskola
Påbyggnadsutbildning i samtalsmetod utifrån ett kognitivt beteendeperspektiv (KBT),
Utbildning i Motivational Interviewing (MI), Peronalutvecklingshuset AB,
Psykkologpartners W och W AB
Livscoach utbildning, Livscoach Akademin, grundar sig på de etiska riktlinjer som ICF (International Coach Federation) har satt upp för coacher
Andningapedagog, Inspiraktiva
Prästinna, Prästinneutbildning i Naturens Tjänst, Ulrika jäger
Access Bars givare, Access Consciousness, Anna Hellenius

Sök namn/ort/postnr

 

Välj ort